Cochem, Tyskland

I september skulle vi på messe i Tyskand, og besluttede at kombinere turen med et par feriedage. Vi havde fået anbefalet Cochem, som ligger ved Mosel, og ikke ret langt fra der, hvor vi skulle på messe. Så vi tog afsted.

Cochem er en utrolig hyggelig lille by, som lever af 2 ting: vin og turister. Overalt var der vinmarker, vinbutikker og barer og restauranter med skønne vine.

De fleste turister var ældre end os. Der var ganske få på vores alder eller lidt yngre, men alle andre var pensionister. Det betød også, at når vi nåede kl. 23.00 var alt i byen stort set lukket og slukket. Da vi elsker at spise sent, var det kun lige akkurat at vi kunne få mad den ene aften fordi klokken var blevet 21.30 da vi skulle spise. Vi gik forgæves mange gange men til sidst var der en italiensk restaurant som forbarmede sig over os – så vi blev mætte og glade.

Vi var også til en lille vinsmagning – kombineret med en rundvisning og historien om Cochem og deres vine.

Byens vartegn er den flotte borg, som stammer fra omkring år 1.000 og ligger 100 meter over Mosel. Borgen ligner et eventyrslot med masser af tårne og spir. Vi fik en guidet rundvisning på borgen, som er virkelig flot vedligeholdt. Og man kunne komme ind og se en del af de møblerede rum. En spændende tur.

Ellers brugte vi dagene på at gå ture samt spise og drikke. Virkelig idyllisk og stille og roligt – folk var meget gæstfri og smilende.

På floden er der liv hele tiden. Turistture, fragt-pramme, private både og masser af flodkrydstogtsskibe. Der er noget at kigge på hele tiden.

Vores hotel, som er let at kende på de lilla petunia. Hotellet hedder Hotel Brixiade &Triton.

Udsigten fra vores hotel.

This entry was posted in Rejser.