Hyldeblomster – smagen af sommer

Synes du også at duften af hyldeblomster bare er indbegrebet af sommer? Og at hyldeblomst-saft smager af sommer?

Det synes jeg også. Og derfor har jeg lavet et koncentrat af hyldeblomster. Det vil sige, at sukkerindholdet er meget højt og derfor kan det holde sig længe – hvis man altså kan lade være med at drikke det med det samme.

Her er opskriften – giver ca. 3,5 liter – det er super let:

30 store klaser hyldeblomster
2 liter kogende vand
2,5 kg sukker
80 g vinsyre.

Ryst klaserne så der ikke er dyr eller skidt i. Hæld det kogende vand over sukkeret og rør rundt, tilsæt vinsyren og rør rundt, tilsæt blomsterne og rør rundt.

Sæt det i køleskabet overdækket i en 4-5 dage, og rør i det et par gange om dagen. 
Sådan  ser det ud efter 5 dage.

Si blomsterne fra – f.eks gennem en si med et rent viskestykke i, og saften skal hældes på rene og atamonskyllede flasker.

Sæt flaskerne i køleskabet, og det holder sig længe!

Der kan komme bundfald men det er bare pollen fra blomsterne – ikke fordi det er blevet dårligt!

Sådan ser det færdige resultat ud.  Jeg har brugt 4 cl. koncentrat og fyldt glasset op med is og vand. Men prøv dig frem – det er jo forskelligt hvor sødt man vil have det!

De der kender mig godt ved, at jeg helst ikke drikker noget med kalorier i – uden at der også er procenter i! Så nu vil jeg gå i gang med at eksperimentere med drinks indeholdende hyldeblomstkoncentrat.

Go fornøjelse!