Pulled pork

Hvis du – som jeg – er vild med slowfood, så har du måske prøvet at lave pulled pork?

En ret, som lige pludselig dukkede op i Danmark, og som alle bare skulle prøve.

Og nu har jeg så også prøvet det – hjemmelavet!!! Og lad mig bare sige det, som det er: Det er virkelig en ret, som det er værd at lave. Det tager lang tid, men som al slowfood, så skal det “bare” at sætte det over, og så passer det sig selv!

Jeg valgte at lave min pulled pork i min stegeso! Og den blev virkelig lækker!

Det tager dog lang tid at lave, idet kødet først skal ligge i lage i 12 timer, derefter marinere i 12 timer og til sidst stege i 12 timer!!! Men rolig nu – man skal bare planlægge hvornår man vil spise det, og så regne baglæns.

Jeg fandt en opskrift på en mad-blog og fulgte den slavisk, da det var min debut. Her kommer opskriften i grove træk – længere nede kommer et link til hele opskriften.

En nakkekam marineres natten over. Derefter gnides den med en rub og lægges i køleskab i 12 timer. Læg kødet i et fad, da der kommer væde ud.

Her er kødet efter 12 timer med rub.

Kødet lægges i stegesoen og her skal den ligge i 12 timer ved 110 grader.
Sådan ser kødet ud efter 12 timer i ovnen.
Så tages kødet forsigtigt op – pas på, det falder let fra hinanden!
Med 2 gafler trækker man kødet fra hinanden og en vinegarsauce hældes over!
Velbekomme!
Se hele opskriften her: