Tomat-chili-chutney

Her er en skøn opskrift med tomater. Jeg har fået den af en god veninde – som også er vild med mad som mig!

Du skal bruge:

2 kg modne tomater
chili efter smag – meget finthakket eller chili-pulver
ca. 400 gram rørsukker (alt efter tomaternes sødme, og hvor sød du vil have den)
1 hakket vaniljestang evt. kun 1/2 hvis vaniljen er for dominerende – eller 2 teske vaniljesukker

2 citroner eller limefrugter, skal og saft

Skær tomaterne i store stykker, og hak chilierne fint
Kom det i en sauterpande eller anden flad gryde, som ikke reagerer på syre, sammen med sukkeret og den finstrimlede citronskal samt den hakkede vanilje.

Kog ret voldsomt til massen er kogt ind til marmeladekonsistens. (For mig i min pande tager det ca. 1/2-3/4 time – der skal røres tit så det ikke brænder på. Høj varme til start, jævn varme derefter og til slut svagere/lavere varme).

Smag til med rørsukker undervejs, hvis du ikke har tilsat det hele på en gang, eller hvis du vil have mere i end de 400 gram. (som jeg synes er rigeligt sødt, prøv dig frem).

Rør citronsaften i, når panden/gryden er taget af varmen.

Hældes på atamonskyllede glas.
Go fornøjelse!