Vodka og hyldeblomster

Sidste år da jeg stolt fortalte nogle veninder at jeg havde lavet hyldeblomstsaft var der en der sagde, at jeg skulle gemme hyldeblomsterne når jeg havde siet saften. For hvis man putter blomsterne – som stadig er fulde af sukker – i et glas og overhælder det med vodka, ja, så får man udnyttet den fantastiske hyldeblomst-smag endnu mere!

Sidste år fik jeg dette råd for sent – men i år besluttede jeg mig for at prøve.

Her er glasset, hvor jeg puttede hyldeblomsterne i – overhældte det med vodka – og ind i køleskabet i ca. 1 uge.

vodka hyldeblomst

Efter en uge i køleskabet siede jeg blomsterne fra og hældte den flotte gule vodka på en atamonskyllet flaske. Jeg er ikke sikker på at atamon er nødvendigt, men gjorde det alligevel.

vodka hyldeblomst2

Og her er så mit bud på en sommerdrink: et longdrinkglas med masser af is, 4 cl. hyldeblomstvodka – og fyld op med danskvand. Drikkes gerne med sugerør, og husk at røre rundt da vodkaen er tungere end danskvand….

Smager af sommer

En variation af en skinny bitch kan man vel godt sige…

Go fornøjelse