Vores boligdrømme knust

Jeg har ventet et stykke tid med at lave denne opdatering, da jeg håbede, at det møde vi skulle til i dag, ville have godt nyt. Men nej….

Den 11. februar 2017 søgte vi om lov til at rive det gamle hus ned for at opføre et nyt samt om dispensation for fortidsmindelinien.

Begge ansøgninger var forudsætninger for, at vi kunne lave den egentlige byggeansøgning, havde vi fået oplyst af kommunen. De oplyste endvidere at vi ville få svar efter ca. en måned. Efter 6 uger havde vi stadig ikke hørt noget. Så jeg ringede til kommunen, og blev inviteret til et “dialogmøde”.  Vi tog til møde d. 27. marts sammen med vores arkitekt, Peter. Kommunen mødte op med 4 personer!

Vi vidste ikke præcis hvad mødet gik ud på, men havde fået at vide at det var noget nyt kommunen var startet på når borgere skulle søge byggetilladelse, så ville de gerne invitere til et møde hvor man kunne få gode råd til hvordan man søger. God service, syntes vi!

Vi møder op, glade og forventningsfulde og tænker, at det er godt at vi får et møde, så vi kan fortælle om projektet, og få gode råd til byggeansøgningen. Med os havde vi den forhåndsgodkendelse, som vi fik d. 11. december 2013 fra kommunen, hvori der står, at vi må renovere huset, bygge  på det eksisterende fundament og lave en tilbygning på 20 m2. Den forhåndsgodkendelse var grundlaget for vores beslutning om at købe huset.

Men kommunens 4 ansatte havde en helt anden dagsorden.

De oplyste, at den forhåndsgodkendelse var ikke gældende, den var forældet, den kunne ikke bruges og i det hele taget ville de slet ikke anerkende den. Vi måtte ikke bygge og vi måtte heller ikke renovere som vi havde tænkt os. Vi kunne groft sagt få lov til at skifte vinduerne.

Og det til trods for, at de godt ved hvor dårlig stand huset er i – ellers havde de nok ikke givet støtte til at rive det ned. Huset kan kun blive godt og sundt at bo i hvis alt det dårlige fjernes – og det kan man ikke gøre uden at endevende det hele. Væggene er utætte, så der kommer vand ind på på bagsiden og forsiden af huset.

Vi gik derfra fuldstændig lamslåede og fortvivlede. Vores boligdrøm blev knust på et øjeblik. Det, som kommunen havde givet os lov til, havde de pludselig valgt at ignorere. Ingen forklaring – eller undskyldning. Men mødet var GRATIS sagde de…!

Nu har vi bedt vores arkitekt om at tage kontakten til kommunen, da vi er meget påvirkede af sagen. Arkitekten har skrevet flere gange til kommunen og bedt om en forklaring, men de svar der kommer retur er så vage at de ikke kan bruges til noget. Vi håbede, at mødet med arkitekten i dag ville være med godt nyt – men nej…..

Vi havde en køber til vores hus på Arnagervej, men vi tør ikke sælge, for hvis vi ikke får lov at bygge huset, så har vi ikke noget sted at bo. Vi er fortvivlede. I mere end 3 år har haft en falsk forhåbning, idet vi troede at et ord var et ord – men sådan forholder det sig slet ikke.

Arkitektfirmaet har ikke givet op, og sagen er langt fra slut, men på nuværende tidspunkt er vi meget berørte af situationen. Fortsættelse følger….

This entry was posted in Nyt hus.